Business

Olivia Prime – det tredje største kontorbygg i Polen er ferdig til bruk

Olivia Prime, bygget på 55 000 kvadratmeter er fullstendig tilgjengelig nå – bygning B har endelig fått brukstillatelse, nesten 2 år etter at den ble gitt til bygning A. Denne bygningen er helt unik – de største etasjene er på nesten 5.000 kvadratmeter, og takket være sin komplekse form, bestående av 2 deler, tilbyr den intimitet og komfort som vanlig oppleves i bygninger på et mindre areal. Olivia Prime er en av de mest ansattvennlige kontorbyggene i Polen og samtidig overholder den de høyeste standardene for sikkerhet og økologi.

 

Olivia Prime er den nyeste bygningen tilhørende Olivia Business Centre. Bygningen med største arealet tilhørende dette bygningkomplekset var hittil Olivia Star (areal på 44 000 kvadratmeter), tatt i bruk i 2018.

Bygningen ble designet av arkitektfirmaet BJK Architekci fra Gdynia, og designen til hver av de store hovedkorridorene er laget av Design Anatomy. Hovedideen ved Olivia Prime-prosjektet var brukernes komfort og deres trivsel: Det er derfor vi bestemte oss til å bygge mange terrasser og private, små loggiaer som gir samme komfort som oppleves i leilighetsbygg – sier Maciej Kotarski, direktør for kommersialiseringsavdeling av Olivia Business Centre.

Av den grunn har Olivia Prime så mange som 19 loggiaer. Erfaring viser at de er favorittområder for ansatte som gjerne benytter muligheten til å jobbe på en liggestol med laptopen på knærne. I tillegg har bygningen 6 terrasser (2 store og 4 små). Noen av disse er takterrasser som egner seg til avslapping og er tilgjengelig for alle ansatte som jobber i bygningen, inkluderende to med havutsikt. En veldig stor, privat terrasse eier for eksempel Sii-selskapet, som vi har designet en enorm, felles spisestue for hele selskapet til. Denne formen av utendørs lunsj, tilgjengelig direkte fra kontoret, skaper et helt nytt nivå av komfort i et kontorbygg.

 

 

Interiørprosjektet er preget av biofilisk design og power art: Olivia Prime er et objekt som er unikt på alle måter – sier Anna Branicka fra arkitektfirmaet Design Anatomy. Vi legger stor vekt på kontakt med naturen og naturlige materialer. De store terrassene er fylt med planteliv, ofte i selskap med tre, samt hengende planter under taket – dette gjør et fantastisk inntrykk i et ultramoderne kontorbygg. Power art er i tillegg et element som vekker positive følelser hos brukerne. Bygningen er også fylt med kunst: veggmalerier i korridorene, vegger designet som malerier skapt av Trippelbyens mest berømte kunstnere, skjermer hengt i hovedkorridoren, bevegelige konstruksjoner. En del av disse konstruksjonene er dekket med elektroniske skjermer, mens de andre skal brukes som et fantastisk medium for kunstverk og skal regelmessig byttes. Kombinasjon av biofilisk design og kunst lar oss forresten oppfylle to behov. Det første er et behov for harmoni og følelsen av å være i kontakt med naturen gjennom planter, myke møbler og naturlige materialer. Det andre behovet er å sikre at det er nettopp her hvor vi får positiv energi. Det å komme på jobb bør få oss til å smile og gi oss mye energi, slik at vi skal handle kreativt og med entusiasme samt optimisme. Dette er hva formålet med kunst og variabilitet er.

 

 

Olivia Prime er en av bare 4 bygninger i Polen med ventilert glassfasade med tre-lags ruter som gir best mulig interiørbelysning og maksimalt tilgang til dagslys, noe som er så viktig for alle oss på vinter- og høstkvelder. Det gjør at ansatte trives bedre og at de har fullstendig tilgang til frisk luft. Om våren og sommeren, til tross for at fasaden er i glass, forhindrer tre-lags ruter i fasaden overoppheting og gir full komfort gjennom til og med veldig varme dager.

 

Bygningen overholder de høyeste standardene for sikkerhet innen energi og epidemiologi.

Olivia Prime er sannsynligvis den tryggeste bygningen i Polen når det gjelder business continuity – sier Maciej Kotarski. Den er perfekt sikret med energi takket være sine tre uavhengige strømforsyninger, UPS-installasjoner i bygget, strømgeneratorer og interne strømforsyningsledninger montert mellom bygninger, som muliggjør å bruke strøm til og med under strømbruddet. Et viktig sikkerhetselement ved lange strømbrudd er også tilleggsgarantiene fra leverandører som sikrer forsyning av generatorer i drift. Kuriositeten er at vi også har nødvannstank som kan benyttes ved brudd på vannledningen. Det er noe som er meget viktig da alle bygninger må stenges i tilfelle et langt vannledningsbrudd: det å ikke kunne skylle toalettet ned kan selvfølgelig øke fare for en epidemi.

 

 

I den nåværende situasjonen i forbindelse med epidemien er de nyeste berøringsfrie systemene en ytterligere beskyttelse: et berøringsfritt system for å komme seg inn i bygningen som muliggjør å gå gjennom tilgangskontroll, og i tillegg ta heisen ned/opp uten å trykke på heisknapp. Dessuten omfatter dette systemet berøringsfrie kraner og såpedispensere. Sikkerhet innen epidemiologi blir også forsikret takket være papirhåndklær som ikke fører til spredning av bakterier slik som håndtørker gjør.

Leiere:

Bygget er delt i to deler. Nesten alle etasjer av bygning A holder til verdens mest populære selskaper som Amazon, Arrow, Deloitte, EPAM og Sii. I mesteparten av bygning B befinner seg IT-bedrifter, inkludert Amazon, som tilbyr Amazon Web Services.

I bygning B befinner seg også EPAM og Arrow sine kontorer. Epam og Arrow skal ha kontorer i begge bygninger – både A og B, og et av disse kontorene skal omfatte cirka 3.800 kvadratmeter.

Olivia Prime har et av mest attraktive og største kontorene i det pommerske voivodskapet og Olivia Business Centre – Sii-kontoret. Det omfatter 5 etasjer, hver på 2.000 kvadratmeter som er knyttet sammen med sklier og indre trapper, mange private loggiaer, treningssenter og klatrevegg fordelt over 2 etasjer.

Dette kontoret vant pris for det beste rekreasjonsområdet i Polen og fikk en utmerkelse for det beste kontoret i Trippelbyen i Office Superstar-konkurransen organisert av CBRE.

Si-kontoret sitt interiør ble også designet av arkitektfirmaet Design Anatomy, arkitekter ansvarlig for prosjektering av Olivia Business Centre.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Join Waitlist! We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.